2011. augusztus 26., péntek

Első születésnap


Egy éve kezdtem a blogom írásába. Eleinte nem is gondoltam, hogy lesznek majd, akikkel ismeretlenül is barátságot kötünk, lesznek, akik figyelemmel kísérik a munkáimat. Több kedves ismerősre, barátra leltem a blogomnak köszönhetően. Sajnos mindenkit nem tudok megajándékozni, de ezúton szeretném megköszönni elismerő szavaitokat, tanácsaitokat. Néha nagyon sokat jelentenek a rövidke megjegyzések is.
 Készítettem egy ajándékot, de rendhagyó módon nem hirdettem játékot, nem sorsoltam, hanem azt a látogatómat ajándékozom meg vele, aki a legtöbbször járt nálam, és megjegyzést is hagyott a bejegyzéseimnél. Ő Kati, a Makacska konyhája  blog írója. Konyhájában mindig találni valami ötletes újdonságot.
Kati! Remélem, örömet szereztem neked a meglepetés ajándékommal, és szívesen hordod majd a kék tulipános táskát és kiegészítőit, a neszesszert és a tolltartót.


Találtam egy mesét Mária blogján a kék tulipánról. Remélem, nektek is tetszik.

A kék tulipán és a pillangó

Mindenki nagy érdeklődéssel várta már a kertben. Szinte mindegyik  tulipán kivirágzott, csak az a kék olyan nehezen szánta rá magát.     A szivárványszárnyú pillangó felujjongott, mikor a kert felett szállva megpillantotta a sok virágot -  Piros, sárga, rózsaszín, fodros, cirmos, halványlila, megannyi színű tulipán. A virágok sütkéreztek a napfényben, és örültek, hogy a döngicsélő méhek között feltűnt egy pillangó is. A pillangó a fodros színű tulipánra szállt, majd a  pirosra, aztán a  cirmosra,a sárgára, a bordó  fodrosra, a rózsaszínre. Egy napfényes reggel meglepődve látta, hogy kinyílt a  kék tulipán.
Körözött felette, s szeretett volna a szirmaira szállni. A tulipán azonban becsukta szirmait. A pillangó visszahőkölt - ilyesmire nem számított. " De virágszálam, ezt meg miért csinálod?! " "Figyelj te, pillangó!!! Észrevettelek ám, ne gondold, hogy nem. De, vedd csak másfelé az irányt."  A pillangó értetlenül továbbrepült. Egy díszkáposzta levelén landolt, s lesújtva, tünődve gubbasztott. A szomorú, szivárvány színű pillangó és a kék tulipán lett a kert éke. A nyár egyre csak izzott, a szivárványszárnyú pillangó pedig tanyát vert a káposztán és sóvárogva nézte kék tulipánját. A kék tulipánt a méhecskék is elkerülték és a kék szépség bizony szomorú lett. Szirmai haragoskékre váltak.  Egy reggel a pillangó különös illatra ébredt. Ez meg honnan jöhet? Felröppent, és az illat nyomába eredt. Elképedve látta - az illatot a kék tulipán árasztotta. Félénken élete virágjának levelére szállt. "Tulipán, tudod, hogy se éjjelem se nappalom  miattad. Másra nézni sem tudok." " Tudom pillangóm. Sajnálom, hogy beképzelt és kegyetlen voltam. Életünk csak ez az egy nyár. A magány, az elmúlás gondolata elrémisztett és fájt."  "Ilyen az élet tulipánom, de hidd el megéri."   S a  tulipán magába zárta pillangóját. 
Reggelre lehulltak a kék tulipán szirmai. Szivárványszárnyú pillangó szívszorongva látta szeretett virágjának végét. Nagyot sóhajtott, és a kék tulipán szirmain pihegve - kimúlt.
-Mama, mamaaa! Nézd, a kék tulipán lehullajtotta szirmait. És nézd, a szirmokon ott hever az a szivárványszínű pillangó, amit úgy szerettem volna megfogni. Mama, de miért?    
- Kisfiam, ideje van a születésnek, és az elmúlásnak - mondta eltűnődve a mama, kisfia buksiját simogatva. Majd lehajolt, gyengéden felemelte a pillangót, összeszedte a tulipán szirmait és bevitte őket íróasztalára...

7 megjegyzés:

  1. Kedves eSKa, Boldog Blogszülinapot, még sok - sok bejegyzést, és olvasót kívánok neked. Örvendek, hogy a blogjaink által megismerhettük egymást, és köszönöm ismét a csodaszép kék tulipános táskát, amellyel megajándékoztál. Elolvastam a mesét is, nagyon szép, azt is elmentettem, a táskámról mindig ez a mese fog eszembejutni.

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot és boldog új tanévet kívánok. Nagyon szép lett a kék tulipános garnitúra és a mese is tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a jókívánságokat. Már túl vagyok néhány tanévnyitó értekezleten, de még vár rám néhány, ezért most kicsit szüneteltetem a blogírást. Azért a ti blogbejegyzéseiteket elolvasom.

    VálaszTörlés
  4. Most találtam rá a blogodra. Nagyon ügyes vagy ! Csupa szép és jó dolgokat varrsz. A szabásmintákat honnan veszed?

    VálaszTörlés
  5. Boldog blogszülinapot, csodás dolgokat készítesz, nagyon ügyes vagy, csak így tovább!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű (ez is)!!!!! Továbbra is csókolgasson homlokon a múzsád, boldog szülinapot! :)

    VálaszTörlés
  7. Juci, Angéla, Vicuska! örülök a látogatásotoknak. Köszönöm szépen a blogszülinapi jókívánságokat és az elismerő szavakat.
    Juci! Eleinte a netről letöltött szabásminták alapján varrtam, de az utóbbi időben ha látok vagy kigondolok egy táskafazont, azt elkészítem papírból - jó nagy reklámújságokból - aztán addig vágom, forgatom, toldom, ragasztom, amíg kb. olyan lesz, mint amilyen táskát szeretnék varrni. Az a helyzet, hogy leginkább újabb és újabb fazonokat próbálok ki, és elég nehéz néha újra megcsinálni valakinek ugyanolyanra, mint ami a képen látható. Szeretek kísérletezni. :)

    VálaszTörlés